Õhtusöögi puhul on soovitused veidi erinevad, sõltuvalt sellest, kas soovid kaalus alla võtta, hoida oma kaalu või soovid lihaseid kasvatada. Kui soovid kaalus alla võtta, on soovitav valida toit, mis saadavate kalorite kohta annab kõige suurema täiskõhutunde. Reaalelus tähendab see siis palju väherasvast valku, vähendades veidi rasva ning süsivesikute osakaalu ehk näiteks riisi, pasta ja kartuli hulka. Et taldrik ei jääks tühjaks, täida see selle asemel aed- ja köögiviljadega.
Näiteks 70 kilo kaaluva naise puhul sobivad heaks õhtusöögiks ahjus küpsetatud aedviljad, mis on pintseldatud avokaado- või rapsiõliga ning maitsestatud oregano (pune), soola ja pipraga. Sinna kõrvale 125 grammine praetud kanarind või kalkunifilee.
Õhtul hilja veel lisaks ca 10 grammi pähkleid. Võimalik, et teie brauser ei toeta selle pildi kuvamist.
Kui treenid aga intensiivselt vähemalt kolm korda nädalas, on oluline pöörata tähelepanu portsjonite suurusele ning koostisele, mis täidaks lihaste vajaduse. Sellisel juhul on valkudel oluline roll, sest pärast treeningut vajab keha taastumiseks valku. Kui oled naine, kaalud ca 65 kilo, teed muidu istuvat tööd, kuid treenid kolm korda nädalas intensiivselt, peaks treeningujärgseks söögiks olema näiteks 50 grammi kaerahelbeid 2 dl piima ja 1 tl suhkruga . Õhtusöögiks näiteks 300 grammi ahjukartuleid koos aedviljadega ning 150 gr praetud kanarinda või kalkunifileed. Hilisõhtul 30 gr pähkleid.
Kui oled oma kaaluga rahul ning soovid seda hoida, on siiski oluline mõelda, mida peaks sööma, et katta antioksüdantide vajadust ning kui palju näiteks pastat taldrikule tõsta, kui ei soovi kilosid kasvatada. Hea õhtusöök koosneb 150 grammist ahjus küpsetatud aedviljadest ja kartulist, mis on pintseldatud 2 teelusikatäie avokaado- või rapsiõliga, maitsestatud oregano ja soola ning pipraga ning sinna kõrvale 150 g praetud kanarinda või kalkunifileed. Hilisõhtul 20 g pähkleid.
Tervisliku toitumise huvides on soovitav tavaline pasta vahetada täisterapasta vastu, nii suurendad omandavate kiudainete osakaalu kolm korda. Tavalise salati asemel valmista salat valgest peakapsast, sest seal on kolm korda rohkem antioksüdante, kaltsiumi ja kiudaineid.