Lõunasöök on kontoritöötajate jaoks tavaliselt ainuke võimalus oma töölaua tagant veidi liikuma pääseda, kõndides lähema söögikohani. Kuid lõunasöök on ka söögikord, mis sageli kiirustamise tõttu vahele jäetakse, süües vaid kerge salati või haarates kiirsöögikohast rämpstoiduportsjoni.
Lõunasöögi puhul on oluline jälgida, et see ei muutuks kasuliku asemel hoopis väsitavaks, nii et ainukeseks võimaluseks pärast lõunasööki tööpäev lõpuni vastu pidada oleks kohvi toel. Sellisel juhul oled sa söönud liiga vähe hommikusööki ning seepärast nõuab keha lõunaks rohkem toitu. See omakorda suurendab kehas serotoniini ning oksüdotsiini hulka, mis annavad kehale märku, et aeg on magada.
Väiksemat portsjonit süües tekib eelnimetatud aineid vähem ning samasugust väsimustunnet ei teki. Teiseks lõunasöögi järgse väsimuse tekkimise põhjuseks on toit, millel on kõrge glükeemiline indeks, mis tõstab veresuhkru taseme kiiresti kõrgele, mis tekitab samuti väsimustunde.
Hea lõunasöök peaks sisaldama:
Lõunasöögi võiksid lõpetada puuviljaga, nii võid kindel olla, et organism on saanud kõik vajalikud toitained.
Soovitav on süüa kala vähemalt paar korda päevas, et keha saaks looduslikke omega-3 rasvhappeid. Paar korda nädalas tarbi lahjat liha, et keha omandaks vajalikku rauda.
Väljas süües tasub jälgida teatud sööke, mis võivad sinu seatud eesmärgini jõudmist raskendada. Selleks on: