Arctic Spordiklubi personaaltreener Pille Mitt jagas portaalis naine.postimees.ee nõuandeid, kuidas muuta tavaline gaasita, gaseeritud või maitsestatud pudelivesi põnevaks joogiks, mida suvisel ajal külalistele toidu kõrvale või tervitusjoogiks pakkuda.
Alljärgnevalt on toodud tema kolm lemmikvett:
Jahutav ja karastav mündi-laimi vesi
Läheb vaja:
Täida kann gaseeritud veega ning lisa vajadusel jää. Puhasta piparmündivarred juurtest ja mullast ning torka terved oksad kannu. Pese laimid ning viiluta sektoriteks.
Lisa laimisektorid kannu. Tugevama maitse saamiseks võid ka ühe laimi mahla pigistada vee hulka, kuid arvesta, et sel juhul muutub ka vesi häguseks.
Serveeri kohe valatuna klaasi.
Puhastav kurgi-greibi vesi
Suurepärane jook pärast trenni või veepäeva läbiviimiseks.
Läheb vaja:
Võta kann gaasita vett ning lisa vajadusel jääkuubikuid. Koori kurk ning tõmba juustunoaga kurgist pikad õhukesed viilud. Lase kurgiviiludel «kukkuda» kannu. Pese hoolikalt greip ning viiluta sektoriteks. Aseta greibiviilud kunstiliselt kannu kurgiviilude vahele.
Luksuslik maasika-viinamarja vesi väikese mündiga
Kihisev tervitusjook aiapeol või laste sünnipäevalaual. Sobib ka booli asemel.
Läheb vaja:
Võta kann väikese mulliga puuviljamaitselist vett ning lisa vajadusel jääd. Puhasta maasikad ning viinamarjad ja tükelda sektoriteks. Kalla marjad anumasse ja sega.
Eelnevalt pisut maitsestatud ja kihisev vesi ning marjade ja piparmündi kooslus annab joogile booli mõõdu välja. Seetõttu võid kasutada kannu asemel ka boolikaussi ning lisada juurde kulbi, millega on hea marju kätte saada.