LÜHIDALT: Levinud madala süsivesikute sisaldusega dieet on pannud maailmas paljud inimesed vahetama süsivesikud toidus liha ja rasva vastu. Samas on selline dieet keskkonnale kahjulik ning mitmed uuringud, mis sedalaadset toitumist soovitavad, on sponsoreeritud just lihatööstuste poolt.
Nimetatud toitumise järgi peaks inimene sööma minimaalselt süsivesikuid ning suurendama valgu ja rasva osakaalu toidus ehk tarbima palju liha ning maapeal kasvatatavaid köögivilju.
Nii lihatootmine kui ka maa peal kasvatavate köögiviljade, mida kasvatatakse sageli kasvuhoonetes, mõjutavad suuresti keskkonda. Süsivesikutevaene toitumine ei soovita aga tarbida just juurvilju nagu kartul ja teised juurviljad, mida on võimalik vähese keskkonnamõjuga kasvatada.
Uuringud, mis sellist toitumist toetavad, nende rahastajateks on näiteks National Cattlemen's Beef Association, meijeri Swissmilk ning dieediguru Robert Atkinsiga seotud ettevõtted.
Allikas: DN.se