Ükskõik, kas oled lihaarmastaja, taimetoitlane või kalasööja, pea kõigi jaoks tähendab suvi mõnusaid grilliõhtuid. Kui proovid süüa tervislikult ja kaalu langetada, ei ole grillimine kehakaalule ohtlik. Oluline on lihtsalt mõnda reeglit järgida, et head korraga liiga palju ei saaks.
-
Rasvasemat liha grillides on tulemus mahlasem. Kui soovid rasva vähem süüa, lõika see pärast grillimist ära. Nii on liha endiselt mahlane, kuid sa ei tarbi ebavajalikku rasva.
-
Hea valik on nahata kana, kala ja aedviljad.
-
Isevalmistatud kastmed on sageli tervislikumad kui ostetud. Maitsestamata jogurtist, küüslaugust ja kurgist tehtud värske kaste on lisaks ka maitsvam ning ei sisalda ebavajalikke lisandeid.
-
Piiri peaksid pidama alkoholiga, seda nii kalorite kui ka tervise mõttes. Kas liigne tarbimine on seda väärt? Esita endale see küsimus enne joomist, mitte pärast.
-
Sageli ei ole probleemiks mitte grillitav toit, vaid sinna juurde tarbitud lisandid.
-
Eelista kalorivaeseid jooke, jäta mahlad ja morsid vahele.
-
Eelista kvaliteeti kvantiteedile.
-
Väldi valmis marinaade, valmistades marinaad ise õlist, sojast ning värsketest maitsetaimedest.
-
Magustoiduks eelista jäätise asemel grillitud puuvilju.
Allikas: http://Aftonbladet. se