Südamele sõbralik menüü 06 Okt

Rootsis läbi viidud uurimus viitab, et puuviljad, aedviljad, täisteratooted ning kala koos mõõduka koguse alkoholiga aitavad vähendada infarkti riski naiste seas.

Uuringus osalesid 24 000 keskealist või vanemat daami. Kuue aastase jälgimise järel tõdesid uurijad, et tervislikult toituvad naised, kes olid ka füüsiliselt aktiivsed, säilitasid tervisliku kehakaalu ning neil oli 92 protsenti väiksem risk haigestuda infarkti.


Naiste toitumisharjumused jagati viide klassi, sõltuvalt nende puuviljade, köögiviljade ning kaunviljade tarbimise harjumustest. Eelmainitud toiduaineid suures koguses tarbinud naised olid normaalkaalus, nende vöö- ja puusaümbermõõt oli normis ning nad olid füüsiliselt piisavalt aktiivsed. Uuringu tulemusi kommenteerides väitsid uurijad, et kui enamik naisi sarnaselt toituks, aitaks see tunduvalt vältida infarktide hulka naiste seas.


Allikas: http://www.slv.se/

loe ja kommenteeri