500 g kalkunifileed
1 porgand
2 õuna
100 g kõrvitsat
50 g kuivatatud aprikoose või datleid
1 sidrun
1 paprika
3 küüslauguküünt
4 spl kuiva valget veini
1 tl karripulbrit
1 tl koriandripulbrit
soola, pipart
toiduõli
serveerimiseks maitserohelist
88 kcal
Kõigepealt tuleb valmistada marinaad. Pigistada sidrunist mahl välja ja riivida koor peene riiviga. Küüslauguküüned pressida läbi pressi. Segada kausis kokku sidrunimahl ja riivitud koor, 50 ml õli, koriandrit, pipart, küüslauku ja soola. Kalkunifilee lõigata ampsu-suurusteks tükkideks ja jätta marinaadi vähemalt 15 minutiks marineeruma.
Porgand ja õunad koorida, eemaldada õuntelt seemned. Õunad ja kõrvits lõigata kuubikuteks, paprika tükeldada, kuivatatud aprikoosid/datlid valada üle keeva veega ja lasta natuke seista, seejärel lõigata pooleks.
Paksupõhjalises haudepotis pruunistada esmalt fileetükid, seejärel valada peale kuiv vein, lisada porgandid, õunad, paprika, kõrvits ja kuivatatud puuviljad, lasta keema. Maitsestada karri, soola ja pipraga, hautada tasasel tulel 15 minutit.
Serveerida kuumalt riisi või kartulipüreega, kaunistada maitserohelisega.