Kevadine õhk ajab vahel veinitagi purju. Tänane kalaretsept on aga täitsa veiniaurudega koos.
8 tk kalafileed
3 spl sidrunimahla
Soola, pipart
4 porgandit
400 g rediseid
100 ml valget veini
1 loorberileht
10 tera musta pipart
1 kimp tilli
100 g=40 kcal
Puhtad kalafileed tupsutada paberkäterätiga kuivaks, pritsida üle sidrunimahalaga, maitsestada soola ja pipraga. Porgand ja redis puhastada ja riivida jämedalt või lõigata Julienne‘i lõikuriga ribad. Aurutusnõusse (ei pea olema spetsiaalne auruti, võib ka võtta poti ja sõela) valada 250 ml vett, lisada valge vein, loorberileht ja pipraterad, lasta keema tõusta. Ettevalmistaud kalafileed ja köögiviljad tõsta sõelale/restile auru kohale, sulgeda kaas ja hoida keeva auru kohal 10-15 minutit. Valmis kala ja köögiviljad puistata serveerimisel üle tilliga, soovi korral ka oliiviõliga. Kõrvale pakkuda kartuleid või riisi.