Väga luks suupiste – tatravahvlid, mida võib vabalt serveerida kalamarjaga.
0,5 l piima
25 g pärmi
2 dl tatrajahu
2 dl nisujahu
1 tl soola
1 dl sulatatud margariini
3 munavalget
100 g =162 kcal
1. Lahusta pärm leige piimaga ja sõelu hulka tatrajahu, hästi segades. Lase taignal seista toatemperatuuril umbes 6 tundi.
2. Lisa nüüd nisujahu, sool ja sulatatud margariin.
3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa õrnalt segades taignale. Küpseta vahvliküpsetajaga kaunilt pruuniks. Reguleeri vahvliküpsetaja temperatuur nii, et vahvlid jõuaksid küpseda seest ja vahvlite pind ei läheks liiga tumedaks. Vahvlid maitsevad kõige paremini kuumalt, otse rauast.
Tatravahvlite juurde võid pakkuda samu asju, mida soolaste pliinide juurde – kalamarja, sibulakuubikuid, marineeritud kurke, hapukoort.