Tatravahvlid (1) 24 Mär

Väga luks suupiste – tatravahvlid, mida võib vabalt serveerida kalamarjaga.

0,5 l piima
25 g pärmi
2 dl tatrajahu
2
dl nisujahu
1 tl soola
1 dl sulatatud margariini
3 munavalget

100 g =162 kcal


    1. Lahusta pärm leige piimaga ja sõelu  hulka  tatrajahu, hästi segades.  Lase taignal seista toatemperatuuril umbes 6 tundi.
    2. Lisa nüüd nisujahu, sool ja sulatatud margariin.
    3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa õrnalt segades taignale. Küpseta vahvliküpsetajaga kaunilt  pruuniks. Reguleeri vahvliküpsetaja temperatuur nii, et vahvlid jõuaksid küpseda seest ja vahvlite pind ei läheks  liiga tumedaks.  Vahvlid maitsevad kõige paremini  kuumalt,  otse rauast.

Tatravahvlite juurde võid pakkuda samu asju,  mida soolaste pliinide juurde – kalamarja, sibulakuubikuid, marineeritud kurke, hapukoort.

loe ja kommenteeri