Taigna jaoks:
1 muna
4 spl vett
2 spl toiduõli
2 klaasi jahu
näpuotsaga sidrunhapet
soola, pipart
Täidise jaoks:
0,5 kg veisehakkliha
2 sibulat
veerand kapsapead
1 klaas konservube (või leotatud-keedetud ube)
toiduõli
soola, pipart
1 spl lauaäädikat
170 kcal, Kaaluabi retseptiraamatus olemas.
Tainas segada kokku kõigist ainetest ja jätta külmkappi pooltunniks jahtuma. Konservoad nõrutada kuivaks, kuivatatud oad keeta pehmeks. Sibul puhastada ja hakkida peeneks. Praadida sibul koos maitsestatud hakklihaga.
Kapsapea harutada lehtedeks, lisada keevale veele lusikatäis äädikat, keeta kapsalehti 7 minutit ja valada sõelale nõrguma.
Võtta tainas külmkapist, rullida 05 cm paksuseks kihiks. Taignalehe peale sättida ühe kihina kapsalehed, kapsa peale hakkliha ja siis oad. Keerata tainas rulliks kokku nagu rullbiskviit. Küpsetada õliga määritud pannil 200 kraadi juures pool tundi.
Taimetoitlased võivad hakkliha asemel panna rohkem ube ja sibulat või muud meelepärast köögivilja.
Sama pirukat saab teha ka ilma ubadeta või hoopis kalahakklihast. Sel juhul tuleks täidisesse lisada veidi mahlakust, näiteks panna hapukoort.