Surimi söögiks: krabilihast kotletid 05 Mai

VIDEO: Kokandusportaali Nami-Nami looja ja hobikokk Pille Petersoo õpetab seekord kuidas surimid praetuna serveerida. Krabilihast kotletid ehk krabipätsid on toitev roog, mis täidab terve pere kõhu.

  • 300-400 g surimit (krabimaitseline liha, krabimaitselised tükid Special)
  • 4 sp riivsaia
  • 2 muna
  • 2 spl majoneesi
  • 1 tl kanget sinepit
  • 1 hakitud sellerivars
  • 1 hakitud väike sibul
  • 1 tl maitseainesegu (nt Old Bay Cajuni või mõni kalamaitseaine)
  • Soola ja musta pipart

sega kausis majonees, muna, sinep, hakitud seller, sibul, vürtsisegu ja sool-pipar. Sega juurde riivsai ning seejärel tükeldatud surimi. Vormi käte abil 8 suurt või mitu väiksemat pätsi, suru lamedaks. Prae krabipätsid keskmiselt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri mõne külma hapukoore- või jogurtikastmega

 

* Retsept on inspireeritud Ameerika populaarsete Crab Cake retseptidest, millele lisatakse enamasti Old Bay Seasoning nimelist maitseainet, OBS sisaldab sinepiseemneid, paprikat, selleriseemneid, loorberilehte, tšillit, kaneeli, neliki, vürtsi, muskaati/maasist, kardemoni, soola, ingverit, musta pipart.

VAATA KA:

loe ja kommenteeri