Uskuge, seda kooki sööb terve pere. Eriti kui te neile kohe ei ütle, mis seal peale šokolaadi veel sees on.
* 200g punapeeti
* 125g tavalist jahu
* 1 1 / 2 tl küpsetuspulbrit
* näputäis meresoola, purustatud peeneks
* 150g tuhksuhkrut
* 200g magedat võid, toatemperatuuril
* 1 tl jahvatatud ingverit
* 3 tervet muna
* 150g tumedat šokolaadi, peeneks riivitud
* Vahukoort serveerimiseks
100g=361 kcal
Kõigepealt keeda peet pehmeks. Pane potti, kata veega ja keeda 1 tund või kuni on piisavalt pehmed. Koori ja püreesta köögikombainiga.
Kuumuta ahi 190 °C. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi. Eralda munavalged munakollastest. Klopi munakollased koos või ja suhkruga, kuni tulemus on kahvatu ja kreemjas. Klopi valged kõvaks vahuks. Sega õrnalt munakollane jahuga . Seejärel sega sisse munavalged, 1 / 3 korraga. Ettevaatlikult segatakse sisse ka peedipüree, riivitud šokolaad ja ingver.
Määri 18.5cm läbimõõduga koogivorm võiga, raputa jahu või kasuta küpsetuspaberit. Vala tainas vormi. Küpseta 50 minutit, kuni tikk tuleb välja puhtana. Kook on üsna niiske, peaaegu vedel keskelt. Lase seista väljalülitatud ahjus 10 minutit, seejärel võta välja ja jäta jahtuma. Serveeri koos vahukoorega.