Pool suve on ainult salatit söödud, ei taha enam kurki ja tomatit ja rebitud salatilehti! Nüüd on paras aeg proovida sooja, samas siiski tervislikku ja kerget salatit.
Kahele
Kastme jaoks
1 spl Dijoni sinepit
30ml valge veini äädikat
150ml oliiviõli
1 sidruni mahl
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Salati jaoks
100g aedube keedetult
2 peotäit värsket beebispinatit
1 spl kappareid
100g värsket kartulit keedetult
12 poolitatud kirsstomatit
2 värske tuunikala steiki (umbes 200g tk) või tuunikalakonservi
1 spl oliiviõli
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
2 kõvaks keedetud muna, hakitud1 tl värskeid majoraani lehti
Kastme jaoks vispelda kokku sinep, äädikas, oliiviõli, sidrunimahl, sool ja värskelt jahvatatud must pipar.
Pane kaste pannile ja lase madalal kuumusel soojaks. Lisa pannile oad, spinat, kapparid, kartul ja tomatid ja sega, nii et kõik oleks sooja kastmega kaetud. Võta pann tulelt. Pintselda tuunikala tükid oliiviõliga ja maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Praegu steike mõlemalt poolt umbes 30 sekundit. Konservi kasutamise puhul nõruta tükid kuivaks ja lase pannil kiiresti soojemaks. Serveerides säti tuunikala kastmes köögiviljade peale ja kaunista hakitud muna ja majoraaniga.