Pole küll midagi lihtsamat kui minna poodi ja osta valmismarineeritud kanašašlõkki, kuid vahel võiks proovida ise mõnda marinaadi. Kana on just hea võimalus – marineerub kiirelt ja küpseb lühidalt.
400g kanafileed
2 rohelise või punase tšilli kauna
5 spl sidrunimahla
8 spl oliivõli
3 sidrunit
100g=290 kcal
Kanafilee lõigata suupärasteks kuubikuteks. Tšillikaun lõigata väga väikesteks tükkideks, segada sidrunimahlaga ja oliivõliga. Liha segada marinaadiga ja lasta üleöö külmikus seista.
Sidrunid lõigata suurteks sektoriteks. Liha võtta marinaadist välja, kuivatada majapidamispaberiga ja laduda puust grillivarrastele vaheldumisi sidrunisektoritega. Küpsetada grillil 3 minutit, keerata ringi, kasta allesjäänud marinaadiga ja küpsetada veel 3 minutit.