Järgneva kümne soovituse abil on sul võimalik veresuhkru taset ühtlasena hoida ning nõnda tagada südame hea vorm.
-
Söö köögivilju, mis sisaldavad aeglaseid süsivesikuid nagu näiteks kapsas. Eelista juurikaid toorena või lase keemise järel jahtuda, enne kui neid sööma asud - see mõjub veresuhkrule paremini.
-
Eelista puuviljadele köögivilju. Puuviljade puhul on parem eelistada marju, isegi külmutatuna. Kõige väiksem võiks olla magusate puuviljade hulk nagu ananass, mango või kuivatatud puuviljad. Neid tasuks süüa üksnes koos pearoaga.
-
Vii suhkrutarbimine miinimumini ning ole eriti ettevaatlik varjatud suhkruga, mida sisaldavad hommikuhelbed, smuutid, mahlad, šokolaadijoogid ning tee.
-
Ära söö saia, valget pastat, valget riisi, praetud või küpsetatud kartulit. Veresuhkrule on tervislikumad külm pasta ja külmalt serveeritud keedetud kartul, võrreldes samade toitude soojemate versioonidega.
-
Tarbi enamikel söögikordadest valku - see täidab kõhtu ning hoiab veresuhkru taseme ühtlasena. Muna, kala, koorikloomad, linnuliha, metsloomaliha ning kaunviljad on südamele kasulikumad kui punane liha.
-
Söö tervislikku rasva, mida leiad kalas, pähklites, avokados ning taimsetes õlides nagu oliivi-, rapsi-, pähkli- ja linaseemneõli.
-
Veiniäädikas aeglustab veresuhkru tõusu pärast söögikorda.
-
Vahepalad on hea valik, kui nad ei tõsta liigselt veresuhkru taset. Sobivate näidetena võib mainida köögiviljakange pähklivõiga, pähkleid ja kodujuustu.
Allikas: http://iform.se