Tänavune sügis on eriti helde puravikusõpradele. Mida head peale praadimise ja marineerimise veel puravikega ette võtta?
1 l puravikke
2 spl võid / õli
2 šalottsibul
2 küüslauguküünt
2-3 spl nisujahu
musta pipart
7 dl köögiviljapuljongit
2-3 dl valget veini
(Umbes 1 spl sinihallitusjuustu või 100 g sulajuustu)
1 / 2 tl kuivatatud basiilikut
1 / 2 tl kuivatatud tüümiani
1 / 2 tl kuivatatud estragoni
1 / 2 tl ürdisoola
1 spl šerrit
2 dl haput või rõõska koort
1 munakollane
peterselli
1. Hauta seeni omas mahlas keskmisel kuumusel. Lisa või, seejärel küüslauk, sibul ja must pipar. Hauta mõni minut.
2. Lisa 4 dl puljongit ja vein. Lisa veega segatud jahu ja kuumuta supp keemiseni. Lisa sinihallitusjuust tükkidena, kata kaanega ja lase supp keeda nõrgal kuumusel 5-10 minutit.
3. Maitsesta supp ürtide ja sherryga. Sega koor ja munakollased ning lisa supile. Kuumuta supp, kuid ära lase enam keema. Puista supile peterselli.