Porgandisupp (3) 16 Sep

PorgandisuppRETSEPT: Paljud on söönud keele alla viivaid tomatisuppe. Sama maitsev ja kiiresti valmiv on ka porgandisupp. Kuna porgandid on just valminud ja kõige maitsvamad, tasub proovida.

  • 700 grammi porgandeid
  • 4 dl  vett
  • 1 tl soola
  • 1 väike sibul
  • 1,5 sl võid
  • 1 sl  jahu
  • 7 dl  kanapuljongit
  • 1,5 dl  vahukoort
  • 1 tl konjakit
  • cayenne pipart
  • värskelt purustatud valget pipart
  • 0,5 dl  hapukoort
  • tilli

Valmistamine
Koori porgandid, lõigu väikesteks tükkideks ning keeda vees pehmeks. Seejärel tõsta pehmed porgandid keeduveest välja, kuid jäta vesi alles. Püreesta porgandid. Koori ja haki sibul ning prae pannil kergelt klaasjaks. Sõelu püreele jahu, lisa puljong, sibulad ning lase üks veidi madalal kuumusel podiseda, kuid ära lase keema. Viimasena sega suppi konjak ja koor ning maitsesta pipraga. Serveeri koos hapukoore ja tilliga. Head isu!

Energia/portsjon 142 kcal

loe ja kommenteeri