Porgand ja sibul sobivad suurepäraselt kokku, kuid tõeliselt hea piruka saab, lisades sinna juurde veel toorjuustu!
Piruka valmistamiseks läheb vaja:
400 g | Porgandit |
1 dl | Täisterajahu |
2,5 dl | Nisujahu |
1 tl | Küpsetuspulbrit |
4 tk | Sibulat |
1 dl | Vett |
200 g | Toorjuustu murulauguga |
2 dl | Piima |
1 tl | Soola |
2 dl | Riivjuustu |
200 g | Küpsetusmargariini |
2 tk | Küüslauguküünt |
Esmalt valmista porgandimuretaigen, milleks tuleb porgandid pehmeks keeta, püreestada ja lasta saadud püreel jahtuda. Vali porgandite kogus selline, et püreed oleks vähemalt 2 dl. Edasi sega omavahel kokku nisujahu, täisterajahu, küpsetuspulber ning tükeldatud margariin. Kui saadud segu on ühtlaselt tükiline lisa porgandipüree ja sega omavahel.
Vooderda pirukavorm taignaga, toesta servad fooliumiribaga ja eelküpseta 200 kraadi juures ahju kõige alumisel siinil 10 minutit.
Täidise valmistamiseks riivi porgandid jämeda riiviga, lõika sibulad õhukesteks rõngasteks. Hauta neid õlis madalal kuumusel ja lisa seejärel peenestatud küüslauk, lase keema tõusta. Seejärel võta pliidilt, sega läbi ja jäta jahtuma.
Ülevalamiseks mikserda kokku piim, toorjuust, sool ning valge pipar. Aseta taignale esmalt sibula-porgandisegu, vala see üle juustuseguga ning kõige peale riputa riivjuustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Head isu!
Energia/portsjon: 320 kcal