Muidugi on tore pühade ajal süüa traditsioonilisi sööke, aga kui lihtsast sealihast peaks siiski isu täis olema, võib proovida ananasside ja mangoga seapraadi. Ega jõul sellest väiksemaks ei jää, kalorinumber aga küll.
1,5 kg sea välisfileed
3 küüslaugu küünt, viilutatud
4 kl kuubikuteks lõigatud ananassi
1,5 kl kanapuljongit
1,5 kl ananassimahla
o,5 kl mango chutney’t
3 spl võid
1 tl karripulbrit
Sool ja pipar
100 g=117 kcal
Kuumuta ahi 175 ° C.
Tee sealihasse noaotsaga torked ja suru viil küüslauku igasse pilusse. Maitsesta sealiha soola ja pipraga ning aseta pannile. Keedupotis sulata või, lisa karri ja kuumuta umbes 2 minutit. Lisa ananassikuubikud ja kuumuta veel 5 minutit.
Nüüd lisa kanapuljong ja ananassimahl, keeda umbes 10 minutit.
Eemalda ananassitükid puljongist ja kalla umbes pool klaasitäit sealihale. Rösti sealiha katmata umbes 50 minutit, seda puljongiga 10 minuti järel üle kastes.
50 minuti pärast määri mangochutney sealihale, seejärel küpseta veel ahjus 30 minutit.
Lase prael puhata 10 minutit.
Ülejäänud ananassikastmest keeda koos praemahladega kaste.
Viiluta sealiha ja serveerides vala kaste viiludele.