Pisut peenem siga pühadelaual 23 Dets

seapraadMuidugi on tore pühade ajal süüa traditsioonilisi sööke, aga kui lihtsast sealihast peaks siiski isu täis olema, võib proovida ananasside ja mangoga seapraadi. Ega jõul sellest väiksemaks ei jää, kalorinumber aga küll.

1,5 kg sea välisfileed
3 küüslaugu küünt, viilutatud
4 kl kuubikuteks  lõigatud ananassi
1,5 kl kanapuljongit
1,5 kl  ananassimahla
o,5 kl mango chutney’t
3 spl võid
1 tl karripulbrit
Sool ja pipar
100 g=117 kcal

Kuumuta ahi 175 ° C.

Tee sealihasse noaotsaga torked ja suru viil küüslauku igasse pilusse.  Maitsesta sealiha soola ja pipraga ning aseta pannile. Keedupotis  sulata  või, lisa  karri ja kuumuta umbes 2 minutit. Lisa ananassikuubikud ja kuumuta  veel 5 minutit.
Nüüd lisa kanapuljong ja ananassimahl, keeda  umbes 10 minutit.

Eemalda  ananassitükid puljongist  ja kalla  umbes  pool  klaasitäit  sealihale. Rösti  sealiha  katmata umbes 50 minutit,  seda puljongiga  10 minuti järel üle kastes.

50 minuti pärast määri mangochutney  sealihale, seejärel küpseta veel ahjus  30 minutit.

Lase prael puhata 10 minutit.

Ülejäänud ananassikastmest keeda  koos praemahladega kaste.

Viiluta sealiha ja serveerides vala  kaste viiludele.

loe ja kommenteeri