Kui laps on toiduga valiv ega soovi uusi maitseid proovida, ei pruugi olla põhjuseks taldrikul olev toit, vaid tegu võib olla kaasasündinud probleemiga.
Põhja-Carolina ülikooli teadlased uurisid 66 nelja kuni seitsme aastast kaksikute paari. Uuringu põhjal selgus, et soovimatus proovida uusi maitseid on 72 protsendil juhtudest geneetiline ning 28 protsenti juhtudest on seletatavad keskkonnafaktoritega.
Varasematel uuringutel, mis on baseerunud 8-11 aastastelt ning täiskasvanutelt kogutud andmetel, on geneetilise mõju suuruseks arvutatud vastavalt 78 protsenti ning 69 protsenti.
Tulemused näitavad, et geenide mõju on kestev kogu inimese eluea jooksul. Teadlased võrdlevad inimeste toidueelistusi isiksuseomadustega nagu temperament. Toidu suhtes vähem valivaks muutumine ei ole nende uuringute põhjal sugugi kerge ülesanne.
Allikas: http://aftonbladet.se