Ribid jõhvikate ja apelsinidega – hmm, on selles midagi kahtlast?
8 ribitükikest
1 spl ketšupit
2 spl toiduõli
2 spl kuivatatud maitserohelist
0,5 spl jõhvikamahla
1 tl tärklist
1 tl suhkrut
1 apelsin
Musta pipart, soola
100g= 148 kcal
Praadige pannil ribid kergelt läbi. Seejärel segage ketšup, sool, pipar ja maitseroheline ribidega segi, pange ahjuvormi ja küosetage praeahjus 170°C juures 15-20 minutit. Jõhvikakastme jaoks kasutage sama pann, millel enne praadisite ribisid. Valage pannile õli, jõhvikamahl, lisage suhkur, apelsiniviilud ja keetke 5-7 minutit, Valage sisse veega segatud tärklis ja laske keema tõusta. Valmis kaste kurnake läbi sõela. Serveerimisel valage kaste ribidele, serveerida võib näiteks riisiga.