Uhke prae kõrvale lihtlabast kartuliputru pakkuda ei ole iga kord soliidne. Kui aga pudrust teha peenike vormiroog, on kohe teine asi.
Koostis (6-le):
1,5 kg pudrukartuleid
4 muna
2 dl koort
200g riivutud emmentali juustu
1 kimp peterselli
1 dl riivsaia
1 spl võid
soola ja pipart
100g= 160 kcal
Koori ja keeda kartulid pehmeks. Püreesta need koore, munade ja riivitud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa veel paar peotäit peterselli hulka.
Võta pann või lahtikäiv koogivorm ja määri seinad hoolikalt võiga. Puista üle riivsaiaga.
Vala puder vormi ja patsuta ühtlaseks. Küpseta kooki 200 kraadi juures 45 minutit. Anna jahtuda hetk ja eemalda siis koogivorm ümbert.
Võib ka nii, et jahutad koogu täiesti maha, siis on seda lihtne viilutada, ning soojendada saab vahetult enne serveerimist.