Part ja apelsin täiendavad üksteist suurepäraselt, olles ühtaegu nii omad kui pisut võõrad meie igapäevasel söögilaual.
Võid praadimiseks
1 keskmise suurusega sibul, kooritud ja peeneks hakitud
1 part (2 – 2,5 kg) tükeldatud suuremateks tükkideks
Jahu paneerimiseks
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl jahvatatud segatud vürtse – ingver, nelk, kaneel
150 ml pardi puljongit (tehtud pardiga kaasasolnud rupskitest)
300 ml apelsinimahla
Kastme paksendamiseks 25 g võid segada 25 g jahuga, teha pallikesed
2 apelsini, kooritud, säsi ja seemned eemaldada ning lõigata rõngad
2 tl pehmet pruuni suhkrut
100g=300 kcal
1. Sulata tükike võid suures haudepotis. Lisa sibul ja prae õrnalt kuldseks.
2. Sega jahu soola, pipra ja maisteainetega. Keeruta parditükke jahus, seejärel pruunista mõlemalt poolt. Lisa potti puljong ja apelsinimahl. Lase aeglaselt keema, segades põhjakõrbemise vältimiseks.
3. Kata pajaroog kaanega ja pane keskmiselt kuuma ahju 180 ° C.
4. Küpseta 1 tund või kuni part on pehme. Lusikaga korja välja kogu pinnale kogunev rasv. Seda võid kasutada hiljem mõne muu toidu juures praadimiseks.
5. Viis minutit enne lõppu sega sisse jahu/või tükikesed, et kastet paksendada.
6. Lase keema, pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.
7. Sulata tükike võid väikesel pannil. Pane viiludeks lõigatud apelsin pannile ning puista üle suhkruga. Pruunista kõrgel kuumusel, kuni apelsinid on karamellistunud. Lisa need serveerimise ajal parditükkidele.
Serveeri kohe koos keedetud riisi ja salatiga.