Ökoloogiliselt toodetud toiduained on tervisele kasulikumad ning uuringud on näidanud, et nad sisaldavad rohkem antioksüdante, mis võitlevad vabade radikaalidega, kirjutab iform.se.
Vabad radikaalid kahjustavad ja lõhuvad meie rakke, lisaks väldid ökoloogilist toitu süües hunnikut pestitsiide, mida kasutatakse tavalises põllumajanduses, et kindlustada paremat saaki, kuid mis kahjustab meie keha. Ökotootmisel ei kasutata kunstväetist ning ei pritsita mürkidega, seepärast aitad neid tooteid valides kaasa ka loodusele ja põhjaveele, mis ei reostu.
Inimesed valivad ökoloogilisi tooteid seepärast, et peavad neid tervislikemaks. Kuigi väga palju uuringuid antud teemal ei ole tehtud, on palju tõendeid, mis viitavad, et ökoloogiline toit on tõepoolest tervislikum. Lisaks sellele, et ökoloogilised tooted sisaldavad vähem pestitsiide, on parem ka nende nende rasvhapete koostis, samuti ka teiste ainete koostis, mis mõjutavad pikas perspektiivis inimese tervist. Isegi kui seda kohe ei ole näha, võib mõju olla järgmistel generatsioonidel, lastel ja lastelastel.
Uuringud on ka näidanud, et ökoloogiliselt puhast toitu tarbivatel lastel on vähem allergiaid. Ökoloogilisi tooteid valides vähendad oma kehasse sattuvate pestitsiidide ehk mürgiste ainete hulka. Eelista ökoloogilisi õunu, leiba ja kartulit. Lisaks tuleb suur hulk antibiootikumi inimese kehasse söödavast lihast-kalast. Et vältida või ravida loomade-kalade haigetumiste hulka, kasutatakse nende haiguste ennetamiseks ja raviks toidus antibiootikumi sisaldavaid aineid. See omakorda mõjutab inimeste immuunsuse tasakaalu, mille tõttu arenevad kergemini astmad ja allergiad. Kuid hetkel on antud valdkonda ja selle mõju vähe uuritud.
Mis siis tegelikult on üldse ökotoit? Ökotoitu pole pritsitud mürkidega, taimede kasvatamisel pole kasutatud kunstväetisi, loomade kasvu ei soodustata hormoontoodetega.