Nippe tervislikuks grilliõhtuks (1) 22 Mai

Aedlinnades ringi liikudes lööb igal õhtul ninna grillitava toidu lõhn - ilmselgelt on grillihooaeg alanud. Kahjuks ei ole grillvarda otsas rippuv toit alati just kõige tervislikum. Anname teile mõned nipid, kuidad muuta barbeque tervislikumaks ning mitmekesisemaks.

Näiteks kala- ja köögiviljavardad maitsevad väga hästi ka õlimarinaadis ligunemata. Vaheta rasvane liha lahjema vastu ning paki köögiviljavarras fooliumisse, sest nii ei kaota nad kõrgel kuumusel oma vitamiinisisaldust.

Väikesed muutused, mille eest sinu keha sind tänab:

  • Grilli madalamal temperatuuril ning väldi leeki, mis liha kõrvetaks.
  • Keera toitu grillimise ajal mitu korda.
  • Marineeri toitu eelnevalt.
  • Jälgi, et õhuringlus grillis oleks piisavalt tagatud.
  • Aseta toit alati tulest eemale.
  • Asenda kartulisalat grillitud kartuliga.
  • Pintselda toitu oliiviõliga.

Allikas: http://iform.se

loe ja kommenteeri