Toitumisnõustajad on ühel meelel, et me tarbime liiga palju soola. Siiski on soolakogust, mida tarbime, raske muuta, sest suure hulga sellest saame valmistoitu süües.
WHO ja EL-i toitumissoovituse järgi on soovitav soolakogus üks teelusikatäis päevas. Enamikes Euroopa riikides on see kogus inimese kohta kaks korda suurem. Probleemi põhjustajaks on naatrium, mis kuulub lauasoola koostisesse. Naatrium on elutähtis mineraal, mis suures koguses muutub ohtlikuks. Liigne kogus võib põhjustada kõrget vererõhku ja südame-veresoonkonna haiguseid.
Suure osa tarbitavast soolakogusest saavad inimesed valmistoidust nagu juust, vorst, leib ja poolfabrikaadid. Seepärast peaks toiduainetööstus mõtlema soolakoguse vähendamisele. Inimesed peaksid saama ise toidu soolasust määrata, kuid kui toit sisalda juba algselt liiga palju soola, on seda raske teha.