RETSEPT: Lihapallid on lihtsam võimalus hakklihast midagi maitsevat (ja kogu perele söödavat) valmistada. See argine toit sobib ka täiesti vabalt piknikule kaasa pakkida või suve auks aiapeol lauale kanda.
Kiireim võimalus segatud taignast küpsed pallikesed saada, on ahjuplaat. Laod aga kõik kenasti küpsetuspaberiga kaetud (siis pole õli vaja!) plaadile ja pistad ahju. Eelkuumutatud, 225 kraadises ahjus küpsevad lihapallid umbes 15-20 minutit.
NB! Põhitaigna kogusest jätkub 40 argise või 60 pidulikuma pallikese tarbeks. Lihapallidele võid ka ise koduse kastme teha: prantsuse sibulasupi segust ja näiteks lahjemast hapukoorest.
Lihapallitaigen:
Sega kõik ained sobivaks massiks ning anna umbes pool tundi maitsestuda. Seejärel vormi niisutatud käega soovitud suurusega pallikesed. Küpseta eelkuumutatud, 225 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.
Kui need nö traditsioonilised lihapallid ära on tüüdanud, siis tee vahelduseks mõni järgmistest variantidest:
Õunaga maitsestatud lihapallid
Fetasõbra lemmikud
Mozzarellaga mahestatud lihapallid
Täidisega lihapallid
Teguviis meenutab rullbiskviidi või sushi tegemist: surud taigna sobivas laiuses paberiga kaetud ahjuplaadile ja tõstad ühe reana toorjuustus lusikaga paigale, seejärel rullid taigna üheks pikaks toruks ja lõikad küpsetamiseks sobivad jupid. Soovi korral võid niisutatud peos neist ka pallikesed veeretada.