Toores soolakala on hea küll, aga enne läheb päev kuni paar aega, kui kala ükskord valmis on sooldunud. Mida siis teha, kui neelud käivad kohe värske kala järele? Tuleb kala toorküpsetada.
Tegelikult on ka soolas ja tillis kala külmikus hoidmine toorküpsetamine, aga on mooduseid, mis teevad kala kiiremini valmis.
Võta toores lõhe või forellifilee ja viiluta õhukesteks viiludeks. Võta klaasnõu või karp, kuhu kavatsed kala marineeruma panna. Sega kaussi hele sojakaste ja teryaki kaste, pigista poole sidruni mahl. Soovi korral võib lisada ka oliivõli ja pressida hulka üks küüslauguküüs. Täpsemaid koguseid ei anna, sest kõiki koostisaineid saab vastavalt maitsele varieerida. Kalalõikusid hoida segus külmkapis õige vähe – juba poole tunni pärast kõlbab röstsaia peal süüa. Samas marinaadis võib neid hiljem varda otsas ka kiirelt grillida.