Kuidas õppida oma maitset juhtima? 01 Mai

NIPID: Transs, millesse võib langeda šokolaaditorti nähes, on esile kutsutud mitmest sisemisest faktorist. Ometi ei tasu end liialt piitsutada, kuula ennast ja võta abiks mõned järgnevatest nippidest. Need aitavad toidu tõmbejõuga võidelda.

  • Enne ihaldatud piruka kallale asumist, peaks endalt küsima, mis on see, mis sunnib sel hetkel sööma – kas nälg või emotsioonid. Kui viimased, siis võiks leida teise viisi nendega toime tulla: helistada sõbratarile, võtta vanni või minna lihtsalt jalutama.
  • Soovidele tuleb vastu tulla. Kui on isu shokolaadi järele, võib ju tükikese võtta, et hiljem eneselegi märkamata mitte tervet tahvlit ära süüa.
  • Et vältida toitainete taseme järske kõikumisi organismis, ei peaks söögi vaheajad pikemad olema kui 4 tundi.
  • Nädala jooksul võiks päevikut pidada, pannes sinna kirja kõik, mida söödi, millal ja miks… See on abiks vajalike korrektiivide tegemisel.

Tuju aitavad tõsta:

  • Kofeiin on kerge antidepressant ja stimulaator.
  • Munades ja maksas on palju koliini – mälu parandavat B grupi vitamiini.
  • Brasiilia pähklid, teraviljad, pudrud, banaanid, kalkuniliha, piim ja juust sisaldavad aineid, mis stimuleerivad serotoniini väljatöötamist.
  • Kaunviljalised, liha ja soja aitavad tänu neis leiduvatele valkudele omandada informatsiooni.
  • Šokolaad on tulvil süsivesikuid, mis aitavad kaasa serotoniini ja energiaallika – glükoosi tekkele.
loe ja kommenteeri