NIPID: Transs, millesse võib langeda šokolaaditorti nähes, on esile kutsutud mitmest sisemisest faktorist. Ometi ei tasu end liialt piitsutada, kuula ennast ja võta abiks mõned järgnevatest nippidest. Need aitavad toidu tõmbejõuga võidelda.
-
Enne ihaldatud piruka kallale asumist, peaks endalt küsima, mis on see, mis sunnib sel hetkel sööma – kas nälg või emotsioonid. Kui viimased, siis võiks leida teise viisi nendega toime tulla: helistada sõbratarile, võtta vanni või minna lihtsalt jalutama.
-
Soovidele tuleb vastu tulla. Kui on isu shokolaadi järele, võib ju tükikese võtta, et hiljem eneselegi märkamata mitte tervet tahvlit ära süüa.
-
Et vältida toitainete taseme järske kõikumisi organismis, ei peaks söögi vaheajad pikemad olema kui 4 tundi.
-
Nädala jooksul võiks päevikut pidada, pannes sinna kirja kõik, mida söödi, millal ja miks… See on abiks vajalike korrektiivide tegemisel.
Tuju aitavad tõsta:
-
Kofeiin on kerge antidepressant ja stimulaator.
-
Munades ja maksas on palju koliini – mälu parandavat B grupi vitamiini.
-
Brasiilia pähklid, teraviljad, pudrud, banaanid, kalkuniliha, piim ja juust sisaldavad aineid, mis stimuleerivad serotoniini väljatöötamist.
-
Kaunviljalised, liha ja soja aitavad tänu neis leiduvatele valkudele omandada informatsiooni.
-
Šokolaad on tulvil süsivesikuid, mis aitavad kaasa serotoniini ja energiaallika – glükoosi tekkele.