Kuigi Halloweenini on veel tubli neli nädalat aega, on kõrvitsahooaeg juba alanud. Kaaluabi jagab soovitusi, mida teha tekkinud kõrvitsavarudega. Üks võimalus on maitsev püreesupp.
1 tk köögiviljapuljongit
1 liiter vett
1 kg kõrvitsat
2 väikest kartulit
1 tk ingveri
200 ml hapukoort
soola, pipart
Eemalda kõrvitsa sisemus ning koori kõrvits. Lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Koori kartulid ja tükelda kuubikuteks. Koori ja riivi ingver. Aja potis vesi keema ja lisa puljongikuubik. Seejärel lisa kartulid, ingver ja kõrvits ning keeda madalal kuumusel umbes pool tundi. Seejärel püreesta ning lisa segades hulka hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga.
Hapukoore asemel võib kasutada ka kookospiima. Serveerimisel võib kaunistada kõrvitsaseemnetega, kuid maitset lisab juurde ka paar tilka kõrvitsaseemneõli. Head isu!
Energia/portsjon: 140 kcal