Kõrvitsaid oskame marineerida, ahjus küpsetada, hautada, mõni oskab isegi ameerika retsepti järgi pirukat teha. Aga muffineid olete kõrvitsast teha proovinud?
* 2, 4 kl jahu, sõelutult
* 1 tl küpsetuspulbrit
* 1 / 2 tl söögisoodat
* 1 / 2 tl soola
* 3 / 4 tl jahvatatud kaneeli
* 1 / 2 tl jahvatatud ingverit
* 1 / 2 tl jahvatatud muskaatpähklit
* 1 / 2 kl võid, pehmet
* 1 1 / 3 kl suhkrut
* 2 muna, vahustatult
* 1 kl keedetud ja püreestatud kõrvitsat
* 3 / 4 kl piima
* 3 / 4 kl hakitud pähkleid või pekaanipähklid
100g=252 kcal
Sõelu kokku jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, ingver, kaneel ja muskaatpähkel . Hõõru või ja suhkur kergeks ja kohevaks vahuks; vahusta sisse ka munad. Seejärel lisa sisse kõrvitsapüree. Sega sõelutud kuivained piimaga kuni taigen on sile pärast iga aine lisamist; sega sisse ka hakitud pähkleid või pekaanipähklid. Lusikaga tõsta taigen paberist muffinivormidesse või võiga määritud muffinipannile. Täida umbes 2 / 3 vormidest. Küpseta 190 ° C juures 25 minutit või kuni muffinisste torgatud tikk jääb kuivaks. Jahtunult kaunista toorjuustu- vahukoore seguga . Antud kogusest jätkub umbes 24 koogikese valmistamiseks.