Suvekuumaga parim suupiste – ühekorraga nii supp kui kokteil, nii vedel kui paks. Pidulik ja ebatavaline, kuid samas väga lihtne valmistada.
Punane ja roheline gazpacho
4 portsjoni jaoks:
2 viilu röstsaia
1 kurk
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 punane paprika
425 ml konservtomateid
5 spl oliiviõli
300 ml köögiviljapuljongit
Soola
Purustatud musta pipart
Cayenne pipart
1 avokaado
4 spl sidrunimahla
Rohelist tabasco kastet
4 suurt marineeritud krevetti
100 g= 98 kcal
Kurk koorida ja lõigata kuubikuteks. Sibul ja küüslauk puhastada, paprika viilutada, tomatid suruda läbi sõela. Sai, pool kogust kurgikuubikuid, sibul, 2 küüslauguküünt, paprika ja tomatid segada 3 spl oliivõliga ja 200 ml puljongiga ning teha köögikombainiga püree. Maitsestada soolaga, lisada cayenne pipart ja panna külmikusse.
Avokaado viljalihast, 3 spl sidrunimahlast, 1 küüsaluguküünest, allesjäänud kurkidest ja 100 ml puljongist teha püree. Maitsestada soola ja pipraga, lisada tabascot.
Segada 2 spl sidrunimahla ja 2 spl oliivõli, kasta neisse krevetid. Serveerida klaasides – põhja pange roheline gazpacho, peale kallake punane gazpacho. Kokteiliklaas kaunistage kreveti ja maitserohelisega.