Kokteil, supp ja salat kõik ühes klaasis 01 Jul

gazpachoSuvekuumaga parim suupiste – ühekorraga nii supp kui kokteil, nii vedel kui paks. Pidulik ja ebatavaline, kuid samas väga lihtne valmistada.

Punane ja roheline gazpacho

4 portsjoni jaoks:

2 viilu röstsaia

1 kurk

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 punane paprika

425 ml konservtomateid

5 spl oliiviõli

300 ml köögiviljapuljongit

Soola

Purustatud musta pipart

Cayenne pipart

1 avokaado

4 spl sidrunimahla

Rohelist tabasco kastet

4 suurt marineeritud  krevetti

100 g= 98 kcal

Kurk koorida ja lõigata kuubikuteks. Sibul ja küüslauk puhastada, paprika viilutada, tomatid suruda läbi sõela. Sai, pool  kogust kurgikuubikuid, sibul, 2 küüslauguküünt, paprika ja tomatid segada 3 spl oliivõliga ja 200 ml puljongiga ning teha köögikombainiga püree. Maitsestada soolaga, lisada cayenne pipart ja panna külmikusse.

Avokaado viljalihast, 3 spl sidrunimahlast, 1 küüsaluguküünest, allesjäänud kurkidest ja 100 ml puljongist teha püree. Maitsestada soola ja pipraga, lisada tabascot.

Segada 2 spl sidrunimahla ja 2 spl oliivõli, kasta neisse krevetid. Serveerida klaasides – põhja pange roheline gazpacho, peale kallake punane gazpacho. Kokteiliklaas kaunistage kreveti ja maitserohelisega.

loe ja kommenteeri