Foccacia on üks itaalia tüüpi leib, aga korraliku maarahavana peab meil ikka igas toidus natuke kartulit sees olema.
2,5 dl vett
4 dl riivitud kartulit
0,5 dl õli
0,5 tl soola
1 spl kuivpärmi
1 dl parmesani laastusid
5 dl nisujahu
peale:
õli
karp kirsstomateid
100 g suvikõrvitsa viilusid
soola
1 dl parmesani
rosmariini
100 g 184 kcal
1. Kuumuta vesi veidi leigeks. Lisa hulka riivitud kartulid ja õli. Sega kuivad ained omavahel, et tuleks pehme tainas.
2. Lase taignal kerkida tõmbetuuleta kohas rätiku all 20 minutit. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida viis minutit.
3. Pintselda pind õliga. Lao poolitatud tomatid ja õhukesed suvikõrvitsaviilud leivale. Riputa pinnale natuke soola, parmesanilaaste ja rosmariini. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.