Kartuli-foccacia (1) 31 Mär

Foccacia on üks itaalia tüüpi leib, aga korraliku maarahavana peab meil ikka igas toidus natuke kartulit sees olema.

2,5 dl vett
4 dl riivitud kartulit
0,5 dl õli
0,5 tl soola
1 spl kuivpärmi
1 dl parmesani laastusid
5 dl nisujahu


peale:
 õli
karp kirsstomateid
100 g suvikõrvitsa viilusid
 soola

1 dl parmesani
 rosmariini

100 g 184 kcal


1. Kuumuta vesi veidi leigeks. Lisa hulka riivitud kartulid ja õli. Sega kuivad ained omavahel, et tuleks  pehme tainas.

2. Lase taignal kerkida tõmbetuuleta kohas rätiku all 20 minutit. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida viis minutit.

3. Pintselda pind õliga. Lao poolitatud tomatid  ja õhukesed  suvikõrvitsaviilud leivale. Riputa pinnale natuke soola, parmesanilaaste  ja rosmariini. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

loe ja kommenteeri