Kartul on meie igapäevane roog ja karri hindude tavamaitseaine. Mis saab, kui prooviks need kaks ühendada?
1 kg kartuleid, tükeldatud ja keedetud, kuid mitte pehmeks
2 spl võid
2-3 hakitud sibulat
1 1 / 2 tl sinepiseemneid
2 kuhjaga tl. karripulbrit
1 1/2-2 tl. tšillipulbrit
1 küüslauguküüs pressituna
Cayenne’i pipar, kurkum
100g =76 kcal
Sulata või ja puista sinepiseemned wokpannile, küpseta kuni hüppama hakkavad. Lisa sibul, karripulber, tšillipulber, küüslauk, cayenne’i pipar ja kurkum. Lisa kartul, sega kokku kõigi maitseainetega ja prae kõrgel kuumusel 15 minutit, wokis pidevalt segades, et põhja kinni ei jääks.
Tulemus on ühteaegu nii tuttav kui piisavalt eksootiline. Sobib näiteks maitsevaesema küpsetatud kana või kala kõrvale, aga ka täiesti üksi kahvliga taldrikult nokkimiseks.