Tänupühadel kalkuni söömine pole küll eestlaste põlistraditsioon, aga vahel võiks ju kana asemel kalkuni ahju pista. Ja hoopiski pole vaja temaga nii palju vaeva näha kui USA komöödiafilmidest näha võib.
* 1 terve kalkun
* 180 ml oliiviõli
* 15 g küüslaugupulbrit
* 3 g kuivatatud basiilikut
* 0,7 g jahvatatud salveid
* 6 g soola
* 1 g musta pipart
* 475 ml vett
100g= 242 kcal
1. Kuumuta ahi 165 ° C. Puhasta kalkun, eemalda rupskid ja pane lind pannile, mida saad kaanega katta.
2. Väikeses kausis ühenda oliiviõli, küüslaugupulber, kuivatatud basiilik, salvei, sool ja must pipar. Määri segu köögipintslit kasutades kalkuni peale. Vala vesi pannipõhja ja kata kaanega või fooliumiga.
3. Küpseta 3 kuni 3,5 tundi või seni, kuni sisetemperatuur kalkuni reie jämedaimas osas on 82°C. Võta lind ahjust ja lase seista umbes 30 minutit enne serveerimist.