1 kala jaoks:
1 kala, parem kui mitte liiga luine
1-1,5 kg jämedat soola (peen sool ei kõlba)
1 kimp peterselli
2 basiilikuoksa
Kimp rosmariini vm rohelist ürti
3 küüslauguküünt
2-3 muna
Sidrunit või oliiviõli
100 g 31 kcal
Puhastage kala sisikond, kuid jätke pea ja soomused külge. Kuivatage kala korralikult paberkäterätiga, niiskuse puudumine on tähtis tingimus! Soolake ja pipardage kala seestpoolt, pange kõhuõõnde mõned petersellioksad ja kogu basiilik. Ülejäänud ürdid lõigake hästi peeneks, küüslauk pressige läbi pressi ja segage kõik jämeda soolaga. Siis lööge sisse munad ja segage paksuks massiks. Küpsetusvormi või pannile laotage soolamass nii, et selle paksus oleks 1-2 cm. Asetage kala soola peale ja ülejäänud soolaga katke kala samuti nii, et koorik oleks 1-2 cm. Kala pead ei ole vaja katta. Soojendage praeahi 200 °Cni ja pange kala sinna küpsema 30-40 minutiks. Valmis kala murdke soolakoorikust välja, soomustega nahk eraldub kergesti. Pehme hõrk liha valage enne serveerimist üle sidrunimahla või oliivõliga. Pole vaja karta, et kala liiga soolane tuleb, tegelikult jääb sel moel soolakoorikus kala küpsetades pigem magedapoolne, kuid hõrgult pehme ja mahlane.