Kaaluabi alustab alates tänasest iganeljapäevase retseptiga. Neljapäev on just hea päev, et jõuaksite reedel vajalikud asjad ära osta ja laupäeval kodus kokata.
0,5 kg kanafileed
2 muna
4 spl mannat
1 porgand
2 sibulat
4 spl haput või rõõska koort
näpuotsaga soola
praadimiseks toiduõli
100 g= 130 kcal
Kanafilee lõigata väikesteks tükkideks ja seejärel peenestada, kuni jäävad peened ribad nagu niidid. Muidugi võib kasutada ka kanahakkliha, aga niidikestega jääb kotleti tekstuur huvitavam. Porgand riivida peene riiviga, sibul hakkida väga peeneks. Segada riivitud porgand, sibul, munad, manna ja koor kanaliharibadega segamini, maitsestada ja jätta 30-40 minutiks seisma, et manna paisuks. Praadida toiduõlis kotletikesed mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmisvormitud kotlette saab küpsetada ka praeahjus pannil, siis võib peale raputada ka riivitud juustu. Samuti on võimalik neid kotlette küpsetada aurutades, sel juhul tuleks taignasse lisada pisut enam mannat.
Retsept on olemas ka Kaaluabi retseptikogus, kui tahad seda toidupäevikusse lisada, siis otsi nime alt “Kerged kanakotletid”.