RETSEPT: Suurim kevadine püha - lihavõtted - tähendab alati muuhulgas ka külluslikku toidulauda. Hea on aga tõdeda, et rikkalik laud ei tähenda alati ilmtingimata rikkalikult kaloreid. Traditsiooniline kohupiimaroog pasha võib olla ka selline.
Kogusest jagub neljale sööjale
Tee nii:
Vahusta vaniljakaste ja lisa hulka kohupiim.
Sega massi hulka nüüd ka rosinad ja kuivatatud puuviljad (võid tükeldada).
Riivi kuumas vees pestud sidrunil koor ja pressi kogu mahl välja.
Sega koor ja mahl eelneva massi hulka ja maitsesta suhkruga.
Tõsta pasha mõneks tunniks (kogu ööks) külma maitsestuma. Külmkappi pannes kata segu kindlasti kaane, fooliumi või toidukilega, et teiste toitude maitsed külge ei hakkaks.
Serveerimiseks tõsta pasha kenasti esile ja kaunista näiteks rosinate ning sidrunilõikudega.