Jõulukuul katsume omalt poolt tutvustada ainult lahjemaid roogasid, sest kõike rasvast ja ülitoitvat sööme me sel kuul niikuinii.
* 1 baklažaan, kooritud ja viilutatud
* soola maitse järgi
* 2 muna
* 2 spl piima
* 200 griivitud parmesani juustu
* 100 g nisuidusid
*
* 2 kl tomatikastet
* 1 tl cayenne’i pipart
* 1 kl riivitud mozzarella juustu
100g= 207 kcal
Kuumuta ahi 200 ° C.
Puista baklažaaniviiludele veidi soola kummalegi küljele. Lase seista 10 minutit, seejärel pühi paberkäterätiga viiludelt niiskus, mis on kogunenud. Vahepeal klopi munad ja piim kausis segamini, teises kausis sega riivitud parmesani juust ja nisuidud.
Kasta kuivatatud baklažaaniviilud munasegusse, lase üleliigne muna ära tilkuda, siis vajuta juustusegusse, nii et viilud oleks mõlemalt poolt kaetud. Õrnalt raputada liigne juust küljest ning aseta baklažaaniviilud küpsetusplaadile.
Küpseta eelsoojendatud ahjus, kuni viilud on krõbedad ja kuldpruunid, 15-20 minutit. Sega tomatikaste ja cayenne pipar keedupotis ja lase kuumaks. Kui baklažaan on valmis, vala viilud kastmega üle ja serveerimisel puista peale mozzarella juustu.