Juustukasukas baklažaan (1) 16 Dets

juustukasukas baklažaanJõulukuul katsume omalt  poolt tutvustada  ainult lahjemaid roogasid, sest kõike rasvast ja ülitoitvat sööme me sel kuul niikuinii.

* 1 baklažaan, kooritud ja viilutatud
* soola maitse järgi
* 2 muna
* 2 spl  piima
* 200 griivitud parmesani juustu
* 100 g nisuidusid
*
* 2 kl tomatikastet
* 1 tl cayenne’i pipart
* 1 kl riivitud mozzarella juustu

100g= 207 kcal

Kuumuta ahi 200 ° C.
Puista baklažaaniviiludele veidi soola kummalegi küljele. Lase seista 10 minutit, seejärel pühi paberkäterätiga  viiludelt niiskus, mis on kogunenud. Vahepeal klopi munad ja piim kausis segamini, teises kausis sega   riivitud parmesani juust ja nisuidud.
Kasta kuivatatud baklažaaniviilud munasegusse, lase üleliigne  muna  ära tilkuda, siis vajuta  juustusegusse, nii et viilud oleks  mõlemalt poolt kaetud. Õrnalt raputada liigne  juust küljest  ning aseta baklažaaniviilud küpsetusplaadile.
Küpseta eelsoojendatud ahjus, kuni viilud on krõbedad  ja kuldpruunid, 15-20 minutit. Sega tomatikaste ja cayenne pipar keedupotis ja lase kuumaks. Kui baklažaan on valmis, vala viilud kastmega üle ja  serveerimisel puista peale mozzarella juustu.

loe ja kommenteeri