Jõhvikaleib 20 Jaan

jõhvikaleibTraditsiooniliselt teeme me jõhvikatest kisselli ja mannavahtu. Aga leiba saab ka!
* 2 kl  sõelutud nisujahu
* 1 kl  valget suhkrut
* 1 1 / 2 tl küpsetuspulbrit
* 1 tl soola
* 1 / 2 tl söögisoodat
* 1 / 4 kl võid
* 1 muna vahustatud
* 1 tl riivitud apelsini koort
* 3 / 4 kl apelsinimahla
* 1, 5 kl  rosinaid
* 1,5  kl  tükeldatud jõhvikad

100 g = 283 kcal

1. Kuumuta ahi 175 ° C.  Määri võiga üks leivavorm.
2. Sega  kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja söögisooda.
3. Sega sisse tükkideks lõigatud  või, kuni segu on mure. Lisa muna, apelsinikoor ja apelsinimahl,  sega sisse ka  rosinad ja jõhvikad.
4. Vala päts vormi ja küpseta 70 minutit või kuni sissepistetud tikk tuleb välja puhtana. Lase enne söömist restil jahtuda.

loe ja kommenteeri