Kui soovid üleliigsest rasvast kehal vabaneda, siis peaksid sööma nagu indiaanlane. Saladuseks on rämpstoidust loobumine ning naasmine puhaste toitainete juurde. Michigani ülikoolis on katsealused söönud Ameerika põlisrahva toitu nii, nagu seda valmistati enne koloniseerimist ehk 17. sajandil.
Uurijad on kaotanud uudse menüü järgi toitudes keskmiselt 14 kilo ning ka nende tervisenäitajad on tunduvalt paranenud.
Toit koosneb peamiselt metslooma lihast, kalast, ubadest, maitseainetest, maitsetaimedest, pähklitest ja marjadest. Toidust on täiesti välja jäetud nisujahu, suhkur ja piimatooted.
Indiaanitoidust on abi saanud eelkõige need inimesed, kellel on muidu olnud seedimisega probleeme. Iidsel kombel toitudes on paranenud tervis, alanenud kaal ning lõppenud kaalukõikumised.
Toitumisteadlaste arvates aitab see toit hoida kõhu täis ning veresuhkru taseme stabiilsena. Indiaanitoit ei salvestu kehas, vaid seda on kehal lihtne energiaks põletada. Lisaks aitab enamik toiduaineid rasvapõletusele kaasa.
Rasvapõletust suurendab valk, mis tõstab termogeneesi ehk soojuse tootmist. Sama efekt on teatud maitseainetel ja maitsetaimedel, mis samuti suurendavad organismi rasvapõletust. Oluline on vältida karastusjookide ning jahutoodete tarbimist, sest kaalu mõjutab see, mida me ei söö, mitte see, mida sööme.
Indiaanidieeti pidades peaksid sööma:
Vältima peaksid:
Indiaanitoidu näidismenüü:
Hommikusöök:
Lõuna:
Õhtusöök:
Vahepalad:
Allikas: http://expressen.se