RETSEPT: Dhal ehk indiapärane läätsehautis on toitev roog, mis sobib toiduks nii sellisena kui ka lisandina liharoale. Kuid siia kõrvale võib serveerida ka lihtsalt riisi, nagu kohalikel kombeks.
Neljale sööjale
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta õli paksu põhjaga potis, lisa koriander, tšhillihelbed (ja võimalusel 3 tl kurkumi).
Küpseta sibul ja küüslauk klaasjateks või seni, kuni tunned meeldivat lõhna. Sega hulka läätsed, valmista keeva veega puljongikuubikust puljong, vala potti ja sega ained omavahel läbi.
Lase vaiksel tulel haududa 20-30 minutit. Sega aegajalt, et toit põhja kinni ei jääks. Maitsesta pipraga ja serveeri näiteks mõne liharoa või ka lihtsalt pikateralise riisi kõrvale.