Külma ja koleda ilmaga võib ka nädalavahetuse kodus köögis veeta ja mõnusat punaveiniga burgundia pada vaaritada.
250 g peekonit kuubikuteks lõigatuna
1 kg pehmet veiseliha väikeste tükkidena
jahu paneerimiseks
2 porgandit, viilutatud
2 keskmist sibulat
soola ja värskelt jahvatatud pipart
3 kl Burgundia veini
2 kl loomaliha puljongit
3 küünt küüslauku, purustatud
1 loorberileht
1 tl tüümiani
1 spl tomatipastat
400 g seeni neljaks lõigatuna
1 / 4 kl võid
200 g pärlsibulaid
2 sl hakitud peterselli
100g=136 kcal
Prae peekon paksupõhjalises potis krõbedaks. Tõsta potist välja ja pane kõrvale. Patsuta veiseliha tükidköögipaberiga kuivaks, puita neile pisut jahu ja prae peekonist jäänud rasvas, lisades veidi võid vajaduse korral, kuni kõik tükid on igast küljest hästi pruunistunud. Tõsta pruunistunud liha peekoni juurde. Edasi pruunista potis porgandid ja sibulad. Lisa peekon ja liha ning maitsesta soola-pipraga. Lisa vein, puljong, küüslauk, loorberileht, tüümian ja tomatipasta. Kata pajaroog kaanega ja küpseta 170 °C ahjus 3-4 tundi või kuni liha on pehme. Vahepeal pruunista pannil seeni võis 5 minutit. Lisa pajaroale koos marinaadist kuivaks nõrutatud pärlsibulatega. Puista enne serveerimist roale petersell. Retsept on mõeldud 6-8 inimesele.Kuulake
Foneetiliselt loetult