Kes igatseb kooki, mis ei oleks liiga magus, kuid samas oleks siiski magustoit, siis astelpajukook on just teie jaoks.
Põhja jaoks
250 g küpsiseid (nt Digestive küpsiseid või kaerajahu küpsised)
0,5 dl sulatatud margariini
1 dl / 0,5 klaasi sojapiima või tavalist piima
Astelpaju moos
Täidise jaoks:
225 g maitsestamata toorjuustu
500 g soja- või tavalist maitsestamata jogurtit
1,5 dl / 0,5 tassi tuhksuhkrut
1 sidruni riivitud koor
poole sidruni mahl
3 spl kartulitärklist või maisitärklist
1 tl vaniljeekstrakti
100g=184 kcal
1. Purusta küpsiseid ja pane kaussi. Lisa sulatatud margariin ja (soja)piim, sega ühtlase massi saamiseni. Pane lahtikäivasse koogivormi (24 cm) ja vajuta ühtlaselt põhja ja servade külge.
2. Sega kokku toorjuust ja jogurt. Lisa riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, tuhksuhkur, tärklis ja vanilje ekstrakt.
3. Määri astelpajumoosi põhja peale ja vala täidis peale.
4. Küpseta 175 °C juures 20 minutit, vähendada ahju temperatuuri 150 °C ja küpseta veel 25 minutit. Lase koogil enne söömahakkamist jahtuda või, veel parem, hoia külmikus üleöö enne serveerimist.