Kui hang akna taga tahab päikesevalguse täiesti ära varjata, siis tee koduköögis mõnusat tai suppi ja meenuta elamusterohket reisi. Tais on selle supi nimi Geng Som Pla.
* 6 kl kanapuljongit
* 2-3 väikest kuni keskmist kalafileed ampsusuuruste tükkidena
* 8-10 keskmist krevetti või muud kooriklooma oma valikul
* 2 apelsini mahl ehk ligikaudu 1 kl apelsinimahla
* 2 tl tamarindi pastat (võib ka ära jätta)
* 1 spl pruuni suhkrut
* 4 spl Kalakastet (Fish sauce)
* hiina kapsas , hakitud
* peotäis kirsstomateid
* peotäis rohelisi ube, tükeldatud (võib sügavkülmutatud)
* 1 väike tsukiini lõigatud piklikeks tikkudeks
* 3-4 värsket apelsiniviilu poolitatuna
* helde peotäis värsket koriandrit
Pasta: (köögikombainiga või käsitsi hakitud)
* 1 šalottsibul
* 1-2 värsket punast tšillipipart
* 1 pöidlasuurune tükk galangalit või ingverit
* 3 küünt küüslauku
* 3 kaffir laimi lehte (võib ära jätta)
* 1 / 2 tl krevetipastat
* 1 spl kalakastet
100g = 28 kcal
1. Kõigepealt tee valmis pasta – kas hakkides ja segades kõik pasta koostisained kokku käsitsi või köögikombainis. Pane kõrvale.
2.Vala potti puljong, lisa apelsinimahl, tamarindi pasta, suhkur, kalakaste (4 spl ) ja pasta, mille just valmis said. Sega hästi. Kui supp on keema hakanud, alanda kuumust keskmise peale.
3. Lisa kauem keetmist vajavad köögiviljad esimesena: oad ja “valgem” osa hiina kapsast. Lase keeda 3 minutit või kuni oad on pehmenenud.
4. Lisa kõik ülejäänud köögiviljad, pluss kala ja krevetid. Keeda 2-3 minutit või kuni krevetid on roosad ja kala on muutunud läbipaistmatuks-valgeks. Vihje: Ära üle sega,sest kala läheb muidu katki.
5. Eemalda supp tulelt ja tee maitse-test. See supp peab olema ühteaegu vürtsikas, soolane ja hapu, kuid järelmaitses magus. Timmi maitset, lisades sellele kõigepealt soolasuse suurendamiseks kalakastet, alles seejärel kohenda hapu-magusa tasakaalu. Täpselt kui hapu või magus supp maitseb, sõltub apelsinide /apelsinimahla magususest ja tamarindi pasta tugevusest (mis on väga hapu). Lisa 2-3 tl rohkem pruuni suhkrut, kui vaja, või kuni 1 / 2 kl enam apelsinimahla (kui mahl on magus). Kui supp on liiga vürtsikas, lisa kuni 1 / 2 kl kookospiima (või 1 / 2 kl puljongit). Kui soovid rohkem vürtsi ja maitset, lisa tilk või kaks tai tšillikastet.
6. Serveerimisel lisa mitu pool-viilu apelsini igasse kaussi, siis puista üle värske koriandriga. Keedetud nuudlid või riisi saab lisada ka siis, kui soovid suppi serveerida toitva pearoana.